Sportcentrum Schotte Aalst

Aalst - COS ontwikkelt, produceert en levert de telescopische tribunes en verplaatsbare telescopische tribunes voor Sportcentrum Schotte in Aalst. In nauwe samenwerking met opdrachtgever en gebruiker zijn de tribunes vormgegeven. COS nv werkt op het gebied van totaalprojecten voor sportgebouwen in België samen met vaste partner Janssen Fritsen nv.
Verplaatsbaar op luchtkussensysteem
De sporthal kan worden gebruikt in drie speelvelden en met 1 hoofdveld. Voor het hoofdveld worden twee van de drie telescopische tribunes verplaats op een luchtkussensysteem. Deze tribunes zijn met een beperkt aantal personen te verplaatsen en te positioneren rondom het hoofdveld.

Duwkettingsysteem
Alle drie de tribunes beschikken voor het uit- en inschuiven over het duwkettingsysteem waardoor er op geen enkel moment gebruik wordt gemaakt van de weerstand van de sportvloer. De tribunes zijn perfect in enkele ogenblikken uit- of in te schuiven door slechts 1 persoon.

Capaciteit
De drie telescopische tribunes in de zaal kennen een totale capaciteit van (2 x 307 en 1 x 407) 1.021 zitplaatsen. De twee verplaatsbare telescopische tribunes zijn voorzien van kunststof zitjes type Novanta/1. De telescopische tribune is voorzien van de Noventa/2.

Om de capaciteit te brengen op 1.500 zitplaatsen rondom het hoofdveld wordt bij COS een extra telescopische tribune gehuurd van het type TO500. Deze tribune uit 4 delen wordt binnen 3 uur afgeladen en volledig gebruiksklaar opgeleverd.

Sporthal Schotte Aalst 52
3 telescopische tribunes waarvan links en recht verplaatsbaar

Sporthal Schotte Aalst 39
De hoofdtribune

Sporthal Schotte Aalst 174
Wedstrijdopstelling rondom hoofdveld

Sporthal Schotte Aalst 179
De verplaatsbare telescopische tribunes

COS tribunes Sporthal Schotte Aalst
De volledige opstelling rondom hoofdveld met 1.500 zitplaatsen op telescopische tribunes (incl. TO500)

Projectgegevens:

Opdracht: 3 telescopische tribunes waarvan 2 verplaatsbaar door de zaal
Totale capaciteit tribunes: 1.021 zitplaatsen
Uitvoering: november/december 2016